top of page
Wie ben ik?

Ik ben (onder andere) mode- en kostuumontwerper, kleermaker en illustrator. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Amsterdam. Zo lang ik me kan herinneren ben ik geobsedeerd met kunst en dingen maken. Dat begon al heel vroeg met zingen en tekenen en breidde zich door de jaren heen uit naar toneel, schrijven, schilderen, gitaar spelen en – uiteraard – kleding en kostuums maken.

 

Sinds ongeveer 15 jaar werk ik als freelance kleermaker en modeontwerper; de eerste jaren in Portland (Oregon, USA) en inmiddels in Amsterdam. Hoewel ik een jaar of tien was toen ik voor het eerst achter de naaimachine kroop, zette ik mijn eerste serieuze stappen als ontwerper tijdens mijn bacheloropleiding theater, waarbij ik me richtte op theaterkostuums. Een aantal jaren later haalde ik in Nederland mijn diploma’s costumière en textielwarenkennis – en ik blijf naast mijn werk nog steeds gewoon doorleren.

Waarom dit werk?

Ik heb een enorme passie voor het maken van mooie dingen en houd van een uitdaging. Vooral vanwege dat laatste heb ik bewust gekozen om voor ieder project alle mogelijkheden open te laten. Geen standaardopties of bestaande patronen – ieder project begin ik met een schone lei. Echt naar de klant luisteren en samen een traject in gaan: dat verveelt nooit.

 

Daarnaast ben ik verliefd geworden op het hele proces. Sparren over het model, het ontwerp tekenen, precies de juiste stoffen vinden, het puzzelen aan het patroon, met mijn handen werken en (als ultieme beloning!) iemand heel blij maken met een ‘one-of-a-kind’ kledingstuk dat perfect bij hem of haar past.

bottom of page