top of page
Stap 1: de offerte

Na onze eerste (en natuurlijk vrijblijvende) afspraak in mijn atelier in Amsterdam-West, maak ik voor jou een offerte op maat op basis van de door jou aangegeven wensen. De offerte bestaat uit een zo nauwkeurig mogelijke inschatting van de materiaalkosten en één vast bedrag voor het maken, inclusief alles wat erbij komt kijken (gemiddeld 3 à 4 passessies, stoffen vinden, het patroontekenen, het pasmodel maken, patrooncorrecties, een evt. bijpassende handgemaakte sluier en – niet te vergeten – het eindresultaat).

 

Bij het inschatten van de materiaalkosten houd ik altijd rekening met wat jij wil, maar het eindbedrag blijft afhankelijk van de stoffen die jij (in stap 2) kiest. De daadwerkelijk gemaakte materiaalkosten reken ik daarbij één-op-één door. Het bedrag voor de afgesproken arbeid verandert niet.

 

Materiaalkosten voor de trouwjurken die ik maak komen vaak tussen de €400,- en €1.000,- uit. Voor arbeid vraag ik gemiddeld tussen de €4.000,- en €5.500,-, uiteraard afhankelijk van het ontwerp en je verdere keuzes. De totale prijs van een door mij gemaakte trouwjurk ligt dus meestal tussen de €4.400,- en €6.500,-. Alle genoemde prijzen zijn uiteraard inclusief 21% BTW.

Stap 2: de tekening, het pasmodel en de stof

Als je akkoord gaat met de offerte, dan gaan we echt van start. Ik teken dan je jurk - of andere kledingstuk - zoals besproken (zoals hier in het voorbeeld). Pas wanneer je tevreden bent met het model op de tekening ga ik aan de slag met het patroon en het maken van het pasmodel.

Het pasmodel geeft ons de kans om samen naar de pasvorm te kijken voordat iets definitief is. Het is dan nog mogelijk om bijvoorbeeld de halslijn, mouwlengte, etc. aan te passen. Voor het pasmodel gebruik ik vergelijkbare, maar goedkopere stoffen. Dit geeft het beste beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien voordat ik met kostbare stoffen aan de slag ga.

Ook je eigen trowjurk laten maken? Dat kan! Neem contact op met Lilli Turner Couture, gevestigd in Amsterdam.
Stap 3: het eindresultaat

Het hele proces neemt normaliter zo’n zes tot tien weken in beslag, waarin we elkaar zo’n vier of vijf keer zien. En dan is het eindelijk zover: tijd om het eindresultaat te komen passen! Net als toen we het pasmodel bekeken, neem je alles mee wat je van plan bent om erbij aan te trekken: het juiste ondergoed, de schoenen, etc.

Als het om een trouwjurk gaat, dan probeer ik deze laatste passessie altijd minstens een maand voor je trouwdag in te plannen. Zo hebben we nog alle tijd indien er nog kleine aanpassingen nodig zijn.

Is alles helemaal naar wens? Dan neem je het resultaat mee naar huis. Feest!

bottom of page